Знамето на помпозно открития през юли миналата година от президента Румен

...
Знамето на помпозно открития през юли миналата година от президента Румен
Коментари Харесай

Знамето на роженския пилон вече се скъса, БСП поиска президентът да плати

Знамето на помпозно открития през юли предходната година от президента Румен Радев стълб в Рожен към този момент жъне стихии. Буквално. От Българска социалистическа партия в Смолян сигнализираха, че то е раздрано и желаеха от " патрона " на пилона, построен с дарения, в това число на държавни компании - Радев, да заплати за подмяната му. Такава въпреки всичко ще има, само че не от бюджета на " Дондуков " 2, или пък от персоналните средства на президента.

За занимателния сюжет описа уеб сайтът за районна публицистика " ", базирайки се на смолянските социалисти. 

" Проектът беше сбъднат от  Фондация " Наследство в бъдещето "  под патронажа на президента Румен Радев и с великодушните финансови дарения, обезпечени от служебното държавно управление. Детайл е, че държавни компании бяха принуждавани да подаряват, с цел да се осъществят пропагандните цели на президента. 

Идеята беше посрещната с необятен публичен спор и вместо да сплоти нацията, съумя да прокара следващия мотив за разцепление и кавги. Съоръжението беше намерено тържествено в първия ден на събора " Рожен 2023 " и Радев употребява мотива за следващото назидателно слово по национализъм и родолюбие. Дотук добре -  имаме стълб и знаме. Обаче откакто си потеглиха репортерите и камери, които го снимаха, пристигнаха значимите въпроси. Кой и с какви пари ще поддържа скъпото оборудване? Особено през бурните зимни месеци. 

Кой ще следи за сигурността? Според изнесената през лятото информация, пилонът е резистентен на вятър до 180 км/ч, а предходната година ветрове в съвсем цялата страна бушуваха със 150км/ч и провокираха голям брой вреди, а в планините беше още по-страшно. Знамето към този момент се закъса " - написаха от БСП-Смолян.

По думите им създателят на противоречивия план, провокирал предходната година крайни усеща - от насмешки за българската " патриотарщина " и " комплексарщина ", до обвиняванията на самия Румен Радев, че който си разрешавал сходни мнения бил безродник - Симеон Караколев, възнамерявал да свика съвет, с цел да се реши ориста на оборудването през студените месеци.

" Първо, издигаме стълб, след това се чудим какво ще го вършим ".
 Снимка Българска социалистическа партия Смолян
Така социалистите предложиха президентската администрация да се ангажира с подмяната на трибагреника най-малко два пъти годишно или когато е належащо.

Разбира се, защото левицата е в открита война с Радев, не се икономисват и нападки като " раздраното знаме е знак на служебната му власт " и " в случай че би трябвало, да понижи големия брой съветници и секретари ", с цел да се заплати за периодическата замяна.

Обидени от Фондация " Наследство в бъдещето " на Караколев излязоха с позиция: знамето ще бъде неотложно сменено, т.е. - през днешния ден, а от Българска социалистическа партия вместо да пишели с получател медиите, можело да се извърнат към организацията.

" Знамето на Пилон Рожен има следи от закъсване вследствие на метеорологичните условия, ви уведомяваме, че в границите на утрешния ден то ще бъде сменено с ново. 

Благодарим на общинските съветници от Българска социалистическа партия Смолян за сигнала. Сигурни сме, че ангажираността им ще дава по-ефективни резултати, в случай че в бъдеще подават сходна информация непосредствено към нас, а не към медиите. Със сигурност това би подобрило връзката и съкратило фрапантно периода за реагиране. Надяваме се, че никой от тях не е вярвал, че знаме, направено от плат и изложено на външни условия, няма да има потребност от периодическа замяна ", написаха от фондацията в специфичната фейсбук страница на пилона.

Припомнят, че за него има обезпечено " частно безплатно финансиране за подръжка и замяна на знамето за идващите 10 години ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР